Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5141 HD WAALWIJK (NL)
Grotestraat 180
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte#7 concert 10 mei 2015

VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst)
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, 
Gerard van Mierlo, Louis & Greetje Dijkstra

Op  zondag 10 mei 2015 vindt het zevende concert plaats in onze galerie in Deurne/Antwerpen. 

VivArte#7 is weer het laatste concert van dit seizoen. 
Kati is er opnieuw in geslaagd een internationaal gezelschap
jonge getalenteerde muzikanten aan u voor te kunnen stellen.


Voor u zal optreden:


Pianotrio ATTIC


Màtyàs Mézes (Slowakije),  viool

Anna Reiter (Hongarije),  cello

Rémy Dechambre (België),  piano


Ze hebben alle drie hun wortels in het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze elkaar hebben ontmoet. Ze traden al samen op in verschillende Europese landen en werden individueel bekroond met diverse muziekprijzen.
Hieronder vindt u wat meer informatie.

Programma:

 

Werken van Smetana en Ravel.  

Voor elke stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen.

Aanvang: 12.00 uur, zaal open 11.30 uur.
Duur: ongeveer 1 uur. 

De concerten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Bezoekers krijgen wel de mogelijkheid een vrijwillige
 bijdrage te geven.

U bent van harte welkom. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, vragen wij u uw komst te bevestigen door ons een email te sturen met vermelding van uw naam en het aantal plaatsen. U ontvangt dan van ons een bevestiging.

Na de zomer gaan we verder met het derde seizoen VivArte !

 

 

Mátyás Mézes, viool

Geboren in 1990 in Roznava, Slowakije in een Hongaarse familie. Hij begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen en won direct een paar prijzen in Slowakije. Op zijn 14e ging hij studeren aan de muziekschool van Veszprém, Hongarije onder leiding van Peter Kováts. In 2010 werd hij aangenomen op de Akademie Franz Liszt in Boedapest in de klas van Eszter Perényi. Op dit moment bereidt hij zijn master voor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel met Prof. Katalin Sebestyén.
Hij volgde bovendien diverse masterclasses in Nederland, Zwitserland en Hongarije. Met zijn strijkkwartet nam hij deel aan het Mlada Praha festival in Praag, de Charles Hennen Competitie in Nederland en de Weiner Leó Competitie in Boedapest, waar ze een speciale prijs wonnen. In kamermuziekverband volgde hij lessen bij talrijke beroemde muzikanten (Vladimir Bukac, Ida Bieler, Péter Komlós, Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe, Thomas Dieltjens, Gábor Csalog, Károly Botvay). Met de pianist Rémy Dechambre won hij in maart 2014 de prijs “’Maria Errera”. In de periode 2010 tot vandaag was hij concertmeester van diverse vooraanstaande jeugdorkesten met optredens in beroemde concertzalen.

Anna Reiter, cello

Geboren in 1995 in Kecskemét, Hongarije. Zij begon op 8-jarige leeftijd met haar cellostudie. Op haar 14e ging ze studeren aan een hoogstaande muziekschool onder leiding van Márta Agócs. Ze won verschillende prijzen in internationale cellocompetities in Oostenrijk (Liezen, 2012, 3e prijs), Kroatië (Antonio Janigro, 2012, 2e prijs) en Bulgarije (Young Virtuosos, 2015, 3e prijs). Op dit moment studeert ze voor haar bachelor op het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Professor Viviane Spanoghe. Ze volgde masterclasses in België, Zwitserland, Oostenrijk. Kroatië en Hongarije bij beroemde professoren en studeerde kamermuziek bij Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe, Thomas Dieltjens en Eric Robberecht.    

Rémy Dechambre, piano

Geboren in 1991 in Verviers.
Hij begon met muzieklessen op 6-jarige leeftijd op de muziekschool "Jacques Bouhy" in Pepinster.
Toen hij 12 was, werd hij aangenomen op het conservatorium van Verviers, waar hij afstudeerde in muziekleer, piano (bij  Annette Crickboom) en kamermuziek (bij Armand Rahier).
In 2009 besloot hij zich verder te ontwikkelen op het conservatorium van Luik in de klas van Jean Schils met als eindresultaat zijn bachelor in 2012.
Om zich verder te vervolmaken ging hij naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel voor zijn master titel, onder leiding van Jan Michiels en Boyan Vodenicharov.
In maart 2014 won hij samen met de violist Mátyás Mézes de prijs "Marie Errera" voor kamermuziek.