nieuws


Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
NEDERLAND
VivArte#47 Klassiek concert op zondag 26 januari 2025


De beste wensen voor 2025 ! 
Hopelijk gaan we een jaar tegemoet vol artistieke en muzikale uitdagingen en ontdekkingen.
We starten het nieuwe jaar met een optreden van

DUO CAROLINE - ALEXANDRE

bestaande uit

Caroline Poncelet (B), viool
Alexandre Beauvoir (F), cello


Caroline Poncelet begon haar muziek-carrière op de piano, toen ze 2 1/2 jaar oud was. Op haar 17de behaalde ze een Diploma 1ste Prijs aan het “Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles, in de klas van Jean-Claude Vanden Eynden.  Zij heeft de viool ontdekt op haar 7de en dit zal haar “hoofdinstrument” worden.
Na een jeugd gevuld met concerten en wedstrijden, behaalde zij haar Diploma 1ste Prijs en later het Hoger Diploma als leerlinge van Philippe Koch aan het Koninklijk Conservatorium in Luik.  Hierna vervolgt Caroline haar studies 7 jaar lang met Boris Belkin.  Om in een ononderbroken vooruitgang te blijven, neemt Caroline deel aan talrijke masterclasses overal in Europa onder leiding van grote meesters: Liviu Prunaru, Alberto Lisy, Mikhail Kopelman, Gyula Stuller en  Kati  Sebestyén.
Prijswinnaar van internationale wedstrijden, zoals “Vieuxtemps” (België), “Mr. Kugel” (Kroatië),  “Johannes Brahms” (Oostenrijk).  Zij treedt als soliste op in België en in het buitenland met verschillende grote orkesten  (onder andere “l’Orchestre Philharmonique de Liège” en “Sofia Philharmonic Orchestra”)
Ook gepassioneerd door de kamermuziek, ontmoet Caroline ensembles als “Panocha Quartet”, “ Quatuor Danel” ,  “Haydn Quartet”  en beroemde persoonlijkheden als Yuri Bashmet, Marc Dobrinsky, Jean-Gabriel Raclet en Toots Thielemans.
In de periode van 2014-2021 was zij concertmeester van het “Orchestre de chambre de Liège”, dat bezig was met veelzijdige projecten, van begeleiding van grote solisten tot jazz-achtige CD opnames.
Parallel aan haar concertleven, is ook haar orkestcarrière in volle gang.  In 2009 is zij aanvoerder van de 2de violen in het Limburghs Symphonie Orkest, en vanaf 2012 in de “Opera Royal de Wallonie” in Luik.  
In die posities, had zij de gelegenheid om onder leiding van beroemde dirigenten te spelen in prestigieuze concertzalen zoals Salle Pleyel,  Theâtre des Champs-Elisées,  Bozar Brussel, Concertgebouw Amsterdam.
In het muzikale leven van Caroline nemen pedagogische activiteiten ook een belangrijke plaats in.
Ze geeft namelijk les aan jonge muzikanten en is verbonden aan de viool-klas van het Conservatorium (IMEP) in Namen.

Alexandre Beauvoir begon cello te spelen op zijn 7de.  In 1998  -  als leerling van Frédéric Borsarello  -  krijgt hij een 1ste prijs  in Parijs. Het jaar daarop, in de klas van Claude Burgos in Bobigny, voltooit hij zijn studies met 2 gouden medailles, voor cello en kamermuziek.  Tussen 2001-2005 is hij toegelaten tot het “Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles” bij professor Marie Hallynck, waar hij achtereenvolgens een 1ste prijs cello, daarna voor kamermuziek en een briljant “Diplôme Superieur” voor cello zal behalen.
Alexandre neemt regelmatig deel aan concerten met verschillende orkesten  (“Opera Royal de Wallonie”,  “Orchestre de la Monnaie” ) en wijdt een grote deel van zijn concert-activiteiten  aan de kamermuziek. 
Hij was lid van de Ensembles “Aton” en “Eclisses”.  Met deze laatste groep   -  tussen 2003-2012  -  heeft hij het repertoire van het klavier-trio, duo viool en cello en ook de sonates ontdekt en ook vaak gespeeld.
In 2011 heeft hij het cello-octet “Ô-Celli” gesticht, waarmee hij sindsdien op talrijke internationale 
concertpodia optreedt.

Duo Caroline- Alexandre (viool en cello)
Na talrijke samenwerkingen in verschillende ensembles, raakten Caroline en Alexandre geïnteresseerd in het repertoire voor het duo viool en cello, rijk aan fascinerende werken die uitnodigen om verkend te worden.  Gemotiveerd door hetzelfde verlangen om die stukken te ontdekken, hebben zij besloten om hun eigen duo te creëren.
Deze intieme vorm stelt hun in staat een muzikaal gesprek te voeren, gebaseerd op dezelfde artistieke waarden, die ze vanuit hun hart met iedereen willen delen.
Hun verbondenheid en hun plezier om samen te musiceren blijkt uit hun authentieke en geëngageerde performance.


PROGRAMMA 

Reinhold Glière (1875-1956)

Morceaux op. 39                                                            (ca. 15 min)

1. Prélude
2. Gavotte
3. Berceuse
4. Intermezzo
5. Canzonnetta
6. Scherzo



Rebecca Clarke (1886-1979) 

Two pieces for violin and cello                                          (ca. 6 min)

1. Lullaby
2. Grotesque


            
Zoltán Kodály (1882-1967)

Duo for Violin and Cello, Op.7                                          (ca. 30 min)

- Allegro serioso, non troppo
- Adagio - Andante
- Maestoso largamente, ma non troppo lento - Presto



Inleidingen bij de muziek door Kati Sebestyén.

Aanvang 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur. Duur ca. 1,5 uur.

Zoals gewoonlijk treden de muzikanten gratis voor u op.
Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.


BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen.
U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.