Visie & concept
Kunstuitleen/ Galerie Dijkstra is in 1977 ontstaan in Waalwijk, NL. Sinds 1995 is er een Belgische vestiging in Antwerpen. En ook de kunstcollectie is internationaal georiënteerd. De circa 2.000 werken komen voornamelijk van Europese en Amerikaanse kunstenaars.

Geen hype

Onze medewerkers zijn stuk voor stuk gefascineerd door kunst in al zijn facetten. Bij de selectie van de werken zijn artistieke verdienste en creatieve expressie de doorslaggevende factoren. Daarnaast kiezen we bewust voor een correcte prijzenpolitiek. Bij ons dus niet de 'grote namen'. Maar ook geen 'veredelde decoratie'.  Kunst met inhoud, artistiek talent dat mensen raakt. Daar draait het om.

Haal kunst binnen

Kunst is eeuwig. Van alle tijden. Kunst bestaat sinds de mensheid bestaat. Artistieke expressie is een centraal gegeven in de zijnswereld van de Homo sapiens. "Ars longa, vita brevis." De kunst overleeft de mens. Kortom, kunst maakt u een rijker mens.

Bij Dijkstra gaan we er van uit dat de werken u iets moeten dóen. Op intellectueel, emotioneel of spiritueel vlak.

We maken het u comfortabel

Een bezoek aan onze galerie is een uitstap op zich. U stapt binnen in een wereld vol verwondering, van concept tot uitvoering. Er staat, als u dat wenst, iemand klaar om u te begeleiden in onze tentoonstellingsruimtes en u te helpen bij uw keuze.